Zrinjski u odbranu naslova krenuo porazom: Vlado Zadro

Prvak startao porazom

Jović: Bez pristupa se ne može do pobjede

Prvak Premijer lige porazom je krenuo u odbranu naslova najboljeg u državi. Zrinjski je dosta lako, rezultatom 2:0, poražen u Gradačcu na gostovanju kod Zvijezde u okviru 1. kola nacionalnog prvenstva.

Mostarska ekipa ličila je na onu koja je prošle sezone poharala Premijer ligu Bosne i Hercegovine samo u prvih pola sata susreta na stadionu Banja Ilidža. Sve ostalo je proteklo u znaku gradačačke ekipe, koja je golovima Savića i Omeragića došla do zaslužene pobjede.

"Zrinjski ove sezone ima visoko postavljene ciljeve, a to je odbrana naslova prvaka Bosne i Hercegovine, te ponovni izlazak u Evropu. Nažalost, jako ćemo teško ispuniti te ciljeve ako budemo igrali kao u subotu protiv Zvijezde. Pojedini igrači nisu imali dobar pristup utakmici i to nam se obilo o glavu. U narednom periodu takve nam se stvari jednostavno ne smiju dešavati i biće potrebno poduzeti određene korake kako bi igračima stavili do znanja da se ovakav pristup neće tolerisati", rekao je šef stručnog štaba Zrinjskog Dragan Jović.

Pred Zrinjskim je i težak raspored takmičenja u Premijer ligi. Naredno kolo mostarsku ekipu očekuje još jedno gostovanje, Travniku na Piroti, potom na Bijeli Brijeg dolazi Slavija, a onda Mostarci gostuju na Grbavici, kod preporođenog Željezničara.

"Raspored jeste težak, ali to nam ne znači mnogo. Recimo, Zvijezda je u Gradačcu nastupila oslabljena, a mi smo imali sve uslove da odigramo dobro i to nismo učinili. Iste ćemo uslove imati i naredno kolo u Travniku i sve je do nas. Ukoliko odigramo u skladu sa svojim mogućnostima, možemo pobijediti svakoga", zaključio je Jović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.