Čast pripala Abdulrahmanu

Izabran najbolji azijski fudbaler za 2016. godinu

Azijska nogometna federacija (AFC) je za najboljeg fudbalera ovog kontinenta za 2016. godinu izabrala Omara Abdulrahmana.

Reprezentativac Ujedinjenih Arapskih Emirata i fudbaler Al Aina je u ovom izboru slavio ispred Kineza We Leija i Iračanina Hamadija Ahmeda.

"Priznanje za najboljeg fudbalera Azije nije samo moje, već i mojih kolega u Al Ainu i reprezentaciji", rekao je Abdulrahman nakon što je proglašen za pobjednika u ovom takmičenju.

Za one koji ne znaju, Omar Abdulrahman (25) važi za vanserijskog tehničara i u bliskoj prošlosti se dovodio u vezu sa prelaskom u Evropu. Najviše se spominjao dolazak u Espanyol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.