Jović za novu pobjedu

Zrinjski pobjedom u Vitezu završio sjajnu polusezonu

Edmir Škorić

Nogometaši Viteza i Zrinjskog odigrali su meč na premijeri 18. kola Premijer lige BiH, a gosti su slavili s 1:0.

Prvi je pokušao Radeljić za goste u 12. minuti, ali je jako loše izveo slobodnjak. Dedić je loše pucao iz slobodnog udarca samo dvije minute kasnije. Potom pokušava Bilbija u 21. minuti, ali je siguran golman Vitežana.

Veliku šansu imao je Bilbija u 35. minuti, ali je pucao pored gola Viteza. U samoj završnici Kapetan s metara promašuje nemoguće i loptu iz izgledne prilike šalje pored gola.

Na otvaranju drugog dijela Mešanović je pokušao, no ostaje 0:0. Zatim Radeljić glavom puca pored gola, pa Mešanović na ubačaj Bilbije neprecizan. Ubrzo, u 52. minuti, izgledna prilika za goste, ali Mešanović je izblokiran.

Dedić je mogao da pogodi za vodstvo Viteza u 62. minuti kada je izašao sam na golmana Vasilja, ali je pucao preko gola. I onda je stigla kazna u 70. minuti, kada je Jović je matirao Nwolokora.

Zrinjski će proljeće dočekati na vrhu sa 38 bodova, dok je Vitez trenutno deveti sa 20 bodova.

Vitez - Zrinjski 0:1 (Jović 70)

Vitez: Nwolokor, Rašić, Jevtić, Livaja, Kokot, Dedić, Mamić, Barišić, Sadiković, Kapetan, Hodžurda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Vasilj, Peko, Radeljić, Tomić, Barić, Bogdanović, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Bilbija.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.