Dresovi u čast brazilske ekipe

Milan odaje počast Chapecoenseu na poseban način

Endin Čaušević

Fudbalski svijetu u utorak je pogodila velika tragedija koja se dogodila nakon avionske nesreće u Kolumbiji.

U padu aviona poginula je 71 osoba, a samo pet ih je preživjelo. U ovom avionu većinom su bili fudbaleri i članovi brazilskog Chapecoensea koji su putovali na finalni meč Copa Sudamericane.

Ova tragedija pogodila je sve, a odavanje počasti stiže iz cijelog svijeta. Kapiteni Intera i Napolija u kup utakmicama u srijedu nosili su kapitenske trake u čast Chapecoensea, ali su u Milanu odlučili na korak dalje.

Naime, Milan u nedjelju igra na domaćem terenu protiv Crotonea, a igrači ove ekipe igrat će u posebnim dresovima u čast brazilske ekipe. Na dresu Rossonera bit će grb Chapecoensea, a nakon meča oni će se naći na aukciji. Sav prihod od dresova ići će na račun brazilske ekipe. Ovaj potez čelnika Milana je za svaku pohvalu!

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.