Jedan od kandidata

Bivši trener Sarajeva preuzima Hajduk?

Splitski Hajduk trenutno nema trenera nakon što je Slovenac Marijan Pušnik napustio klub.

Hrvatski mediji su od tog momenta počeli pisati o eventualnim nasljednicima Pušnika na klupi splitskih Bilih, a među kandidatima se nalazi i bivši trener Sarajeva Robert Jarni, koji je u prošlosti već trenirao Hajduk.

Kao mogući treneri Hajduka spominju se Ivan Katalinić, Igor Štimac pa čak i Blaž Slišković, dok su u opticaju i dva dobro poznata strana trenera.

Riječ je je o Edoardu Reyi, nekadašnjem treneru Napolija, Lazija i Torina, koji je Hajduk već trenirao u sezoni 2009/2010., te Portugalcu Marcu Silvi koji je prošle sezone vodio Olympiakos.

Hajduk nakon 17 kola zauzima treće mjesto u HNL-u sa 34 boda, 11 manje od prvoplasirane Rijeke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.