Preuzeo splitski klub

Zvanično: Joan Carillo novi trener Hajduka

Hajduk je na zvaničnoj stranici saopštio da je novi trener kluba Joan Carillo. 

Čelnici kluba su u proteklim danima obavili nekoliko razgovora i na koncu su odabrali Carilla koji je i u ljeto 2015. godine bio pred vratima Hajduka, ali tadašnje vodstvo kluba se na kraju bilo odlučilo za Damira Burića. 

Katalonac je sa Hajdukom potpisao ugovor do kraja sezone s mogućnošću produženja.

"Ponosan sam što sam došao u Hajduk. To je najbolji klub u Hrvatskoj. Velika je ovo stvar za moju karijeru. Znam što su ciljevi Hajduka, a poznajem i značaj Torcide. Moram se prije svega posvetiti ekipi. Na ljeto sam već razgovarao sa sportskim direktorom Brancom i od tada sam pratio Hajduk i ligu. Znam da ovaj tim ima kvalitetu, a to je bitno za rad i napredak", rekao je Carrillo na konferenciji za medije. 

Trenersku karijeru započeo je u omladinskoj školi Espanyola gdje je poslije radio kao pomoćnik Mauriciju Pochettinu, sadašnjem treneru Tottenhama. Kao pomoćni trener radio je i u Videotonu kojeg je kasnije i samostalno preuzeo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.