Zbog izjave proglašen rasistom

Nakon svega: Senad Lulić se oglasio na Facebooku

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Senad Lulić nalazi se u centru pažnje sportske javnosti zbog svoje izjave na račun igrača Rome, Antonija Rudigera.

Lulić je izjavio nakon jučerašnjeg derbija da je Rudiger neko koje prodavao nekada u Njemačkoj čarape, a sada glumi fenomena. Ova izjava bh. reprezentativca proglašena je kao rasistička, te su se svi obrušili na njega. Lulić je jučer za SportSport.ba izjavio da nije imao nikakvu namjeru da uvrijedi nekoga, a danas se ponovo oglasio na svom Facebook profilu.

"Hladne glave želim reći da sam odgovorio na provokaciju sa novom provokacijom. Dolazim iz zemlje koja zna šta je tragedija uzrokovana na nacionalnoj netrpeljivosti. Zbog toga želim da se izvinim što sam vruće glave nakon derbija rekao nešto na način na koji nisam trebao", napisao je Lulić.

Italijanski mediji danas su prenijeli da će Lulić sigurno biti kažnjen, a špekuliše se da bi mogao biti suspendovan i na deset utakmica neigranja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.