Ferguson želi Davida Silvu

Edmir Škorić

Reprezentativac Španije, te član Valencije, na meti je Manchester Uniteda i Liverpoola, a oba kluba željela bi ga dovesti prije početka Premiershipa. No, Šišmiši za svog ponajboljeg igrača traže 40 miliona funti.

Sir Alex Ferguson već duže vrijeme simpatiše Davida Silvu, igrača Valencije i Španije. Sutra navečer Silva će biti prezentovan Manchesteru, ali ne kao novo pojačanje, već u prijateljskom ogledu Uniteda i Valencije.

Osim Fergusona, 23-godišnjaka želi i Liverpoolov trener Rafael Benitez, no veliki problem za oba stručnjaka predstavlja cifra koju Valencia traži za svog pleymakera, a ona glasi 40 miliona funti. Ipak, Crveni Vragovi sigurno posjeduju taj novac, obzirom da su velike pare legle na njihov konto nakon prodaje Cristiano Ronalda i Carlosa Teveza. Pitanje je hoće li se klubovi uspjeti dogovoriti do kraja prelaznog roka?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.