Bundesliga

Bayern razbio Wolfsburg, prvi poraz Leipziga

Edmir Škorić

Bayern je razbio Wolfsburg u 14. kolu njemačke Bundeslige, dok je RB Leipzig upisao prvi poraz.

Bayern se poigrao s Wolfsburgom, a u visokoj pobjedi Bavaraca od 5:0 u strijelce su se upisali Robben, Muller, Costa i dvaput Lewandowski. Bayern se vratio na prvo mjesto, pošto je Leipzig poražen.

Leipzig je gostovao kod Ingolstadta, a Roger je pogodio za trijumf domaćih i prvi poraz najveće ovosezonske senzacije u Njemačkoj. No, i pored poraza, Leipzig je izjednačen na vrhu s Bayernom i obje ekipe imaju po 33 bodova.

Borussia Dortmund se spašava u Koelnu. Rudnevs je doveo domaće u vodstvo u 28. minuti, da bi Reus u 90. donio vrijedan bod Milionerima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

HSV je golom Kostića bio bolji od Augsburga uz dva crvena kartona (po jedan na obje strane). Freiburg je s 1:0 također savladao Darmstadt, a gol odluke postigao je Petersen s penala u 86. minuti.







Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.