Optimizam pred derbi

Ćorić: Hajduku ne pomažu ni tri nova trenera

Pretposljednje kolo jesenjeg dijela sezone u HNL-u donijet će derbi između Hajduka i Dinama. 

Na prvenstvenoj tabeli Dinamo ima šest bodova više u odnosu na Hajduk i morat će pobijediti ukoliko želi zadržati korak za prvoplasiranom Rijekom, a svjestan toga i Ante Ćorić koji je proigrao nakon dolaska Ivajla Peteva. 

"Ne želim govoriti o rezultatu, ali želim govoriti o našoj pobjedi. Mi u Split putujemo isključivo po pobjedu, samo nas to zanima. Ako budemo pravi, ako budemo igrali kao, recimo, protiv Osijeka i Lyona u Zagrebu, onda ćemo uvjerljivo pobijediti. To je cijela filozofija. O svemu odlučuje Dinamo. Ako budemo igrali onako kako znamo, Hajduk nema šta tražiti", kazao je Ćorić za Sportske novosti i dodao:

"Hajduku ne mogu pomoći ni tri nova trenera. Ako mi budemo pravi, na razini na kojoj s obzirom na kvalitetu možemo biti, onda je pobjeda naša."

Ćorić se nada da bi on mogao biti igrač koji će odlučiti derbi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Nadam se da ću ja biti taj koji će odlučiti utakmicu. Makar, bilo ko da odluči, nama su najvažnija tri boda iz Splita", podvukao je mladi hrvatski fudbaler.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.