Budući osvajači Zlatne lopte?

Fudbaleri koji mogu prekinuti dominaciju Ronalda i Messija

Posljednji fudbaler koji je osvojio Zlatnu loptu, a da se ne zove Cristiano Ronaldo ili Leo Messi, je Kaka koji je to učinio davne 2007. godine.

Od tada, do danas, ovu prestižnu nagradu osvajala su samo dvojica fudbalera, koje mnogi vole nazvati "vanzemaljcima".

Svjetska javnost još uvijek čeka da njihova dominacija konačno bude prekinuta, a u nastavku vam donosimo deset fudbalera koji su u stanju to učiniti.

Paul Pogba

Najskuplje plaćeni fudbaler svih vremena je jedan od najvećih kandidata da u budućnosti osvoji Zlatnu loptu. Francuz je i ove, kao i prošle godine bio u konkurenciji, ali je objektivno bio daleko od osvajanja nagrade. Međutim, ko zna šta budućnost nosi...

Pierre-Emerick Aubameyang

Aubameyang ima sve što mu je potrebno da osvoji Zlatnu loptu, a jedino što mu nedostaje su trofeji sa Borussijom Dortmund. Ukoliko bi u budućnosti uspio napraviti nešto na tom polju, ni Zlatna lopta vjerovatno ne bi bila tako daleko.

Robert Lewandowski

Poljski napadač je ove godine završio na 16. mjestu u izboru za Zlatnu loptu i na kraju se na Twitteru čak i našalio sa načinom dodjeljivanja ove velike nagrade. Lewandowski ima 28 godina i još dugo će igrati na visokom nivou, pa ostaje da se vidi hoće li možda jednog dana i podići Zlatnu loptu.

Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne ima 25 godina i sve predispozicije da uskoro bude jedan od najboljih svjetskih fudbalera. Ako bi sa Cityjem, ili nekim drugim klubom, uspio osvojiti neki veliki evropski trofej i biti najzapaženiji igrač u tom uspjehu, onda ni Zlatna lopta ne bi bila daleko.

Toni Kroos

Njemački reprezentativac važi za jednog id najinteligentnijih fudbalera današnjice, a već sa 26 godina je osvojio sve što se moglo osvojiti na klupskom nivou. Ko zna, možda fantastičnu karijeru začini i Zlatnom loptom?

Luis Suarez

Još jedan vrlo ozbiljan kandidat za osvajanje Zlatne lopte, s tim što mu godine (29) ne idu u prilog. Kako god, Suarez je velemajstor i postizanje golova mu nije nikakav problem i sigurno je da će do kraja karijere pokušati osvojiti ovu nagradu i tako krunisati svoju fudbalsku bajku.

Eden Hazard

Sjajni Belgijanac se ove sezone vratio u veliku formu i vodi Chelsea ka novoj tituli prvaka Engleske. Hazard ima 25 godina i važi za jednog od najboljih igrača na svijetu, te je svakako potencijalni dobitnik Zlatne lopte u narednim godinama.

Gareth Bale

U izboru za Zlatnu loptu 2016. godine Bale je završio na šestoj poziciji, a nema dileme da će i u godinama koje dolaze konstantno biti među najvećim kandidatima za ovu nagradu. Fantastični Velšanin ima potrebni kvalitet za to, igra u klubu koji uvijek puca na najveće domete, a ostaje da se vidi hoće li mu to biti dovoljno da dođe do nagrade koju sanja svaki fudbaler.

Antoine Griezmann

Napadač Atletico Madrida je ove godine bio u užoj konkurenciji i završio je na trećem mjestu a, ukoliko ovako nastavi, možda bi jednog dana mogao postati dobitnik ove nagrade. Francuz ima 25 godina i pred njim je još mnogo, mnogo godina fudbala na najvišem svjetskom nivou.

Neymar

Ruku na srce, Neymar je najozbiljniji kandidat da u Ronaldovoj i Messijevoj eri dođe do ovog prestižnog priznanja. Fenomenalnog Brazilca mnogi fudbalski stručnjaci u budućnosti vide sa Zlatnom loptom u rukama, a s obzirom da su mu samo 24 godine, bilo bi veliko iznenađenje da se to ne dogodi u godinama koje dolaze. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.