Bundesliga, 15. kolo

Remi Hoffenheima i Dortmunda u sjajnom meču

Fudbaleri Hoffenheima i Borussije Dotmund podijelili su bodove u meču 15. kola Bundeslige odigravši 2:2.

Domaći su odlično otvorili meč te su poveli nakon samo tri minute igre, a strijelac gola bio je Uth nakon aistencije Hubnera. Ipak, njihova prednost nije trajala dugo pa je Gotze izjednačio već u 11. minuti i vratio stvari na početak.

Domaći do novog vodstva stižu u 20. minuti kada je pogodio Wagner, ali tu nije bio kraj mukama gostiju u prvom poluvremenu. Da stvar po njih bude još gora pobrinuo se Reus koji je dobio drugi žuti, odnosno cveni katon u 41. minuti susreta.

Nastavak meča donio je još jedan pogodak i to u mreži domaćih. Dortmund je smogao snage da ponovo izjednači i to s igračem manje u 48. minuti kada je strijelac bio Aubameyang.

Do kraja meča domaći su imali nekoliko velikih prilika, ali nisu uspjeli doći do novog pogotka i pobjede pa je ostalo 2:2.

Hoffenheim je i nakon ovog kola ostao neporažen ove sezone i sada imaju 27 bodova te se nalaze na 3. mjestu. S druge strane, Dortmund je dva mjesta ispod sa bodom manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.