NBA liga

Denver slavio, Nurkiću skromna minutaža

Druga uzastopna pobjeda za Denver Nuggetse.

Nakon što su prije dva dana uzeli skalp Portlandu, košarkaši Denvera sinoć su u svom Pepsi Centru nadigrali ekipu New Yorka sa 127:114 (33:22, 29:32, 34:26, 31:34).

Domaćin je sjajno rasporedio poene, tako da je sedam igrača bilo dvocifreno. Prednjačio je Kenneth Faried sa 25 poena, a pratili su ga Emmanuel Mudiay sa 22 te Will Burton sa 17 poena. Na visini zadatka bio je i srbijanski reprezentativac Nikola Jokić, koji je zabilježio 10 koševa, devet skokova i pet asistencija.

Jusuf Nurkić ponovo je imao manju minutažu. Mladi bh. centar na parketu je proveo samo sedam minuta, a za to vrijeme uspio je da upiše 5 poena (2/5 šut iz igre), te po jedan skok, ukradenu loptu i blokadu.

U poraženom sastavu najviše se istakao Carmelo Anthony sa 29 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.