Skroman učinak Nurkića i Teletovića u porazima svojih timova

NBA

Skroman učinak Nurkića i Teletovića u porazima svojih timova

U noći sa ponedjeljka na utorak odigrano je sedam utakmica u NBA ligi, a na teren su izašla i oba bh. košarkaša u najjačoj ligi svijeta - Mirza Teletović i Jusuf Nurkić.

Teletović je sa svojim Milwaukeejem gostovao Torontu, gdje je pretrpio ubjedljiv poraz rezultatom 122:100. Domaći su na poluvremenu imali 20 poena prednosti (69:49), ali su se Bucksi do kraja treće dionice uspjeli vratiti na jednocifreni zaostatak. Ipak, u četvrtoj četvrtini Toronto je ubacio u brzinu više i na kraju slavio u ovom meču sa 22 poena razlike.

Mirza Teletović je na parketu proveo nešto više od 18 minuta a završio je meč sa četiri poena, jednom asistencijom i osam skokova. Iz igre je šutirao 2 od 7, a za tri poena 0 od 5.

Najefikasniji igrač utakmice bili su DeRozan i Antetokounmpo sa po 30 poena, a slijedili su ih Parker (27), Ross (25), Lowry (18)...

Gostujući poraz pretrpio je i Denver našeg Jusufa Nurkića, koji je poražen od Dallasa sa 112:92. Nuggetsima nije pomoglo ni sjajno izdanje Jokića, koji je imao 27 poena i 11 skokova, s obzirom da je ostatak tima viša/manje bio ispod svog nivoa.

Nurkić je utakmicu završio sa četiri poena, dvije asistencije i tri skoka za 18 minuta na terenu.

Domaće su do pobjede predvodili Matthews sa 25, Barnes sa 18, te Mudiay i Williams sa po 17 poena.

Ostale utakmice:

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 110:94
Miami Heat - Washington Wizards 112:101
Houston Rockets - Brooklyn Nets 122:118
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 121:120

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 116:92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi