Košarkaš Magica pao na doping testu

Lewisu suspenzija od 10 utakmica

Adnan Beganović

Košarkaš Orlando Magica, Rashard Lewis, suspendovan je na deset utakmica zbog povišenog testostorona u krvi tokom testiranja u prošloj sezoni.

Krilni igrač Orlanda na doping testiranju provedenom prošle sezone imao je u krvi testosterona više od dozvoljenog, pa je od strane vodstva NBA lige suspendovan na 10 utakmica. Ova kazna bila bi i mnogo veća da sam igrač nije priznao da je uzeo dodatak ishrani za koji nije znao da sadrži supstancu zabranjenu od strane NBA lige.

„Preuzimam potpuno odgovornost i prihvatam kaznu. Želim se izvinuti navijačima Magica i saigračima što se to dogodilo i što nisam pažljivo proučio sve sastojke. Nadam se da će svaki sportaš iz mog primjera naučiti da prije uzimanja određenih dodataka prehrani mora kontaktirati stručnjake iz tog područja“, stoji u saopštenju Lewisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.