Za treće mjesto gradski derbi

Sarajevo slavilo nad Mladosti DK, nova pobjeda Austrije

S. Mlaćo

Nakon završnih susreta u grupi "A", i u grupi B" na 24. Hasetovom memorijalu odigrane su posljednje utakmice.

FK Sarajevo je deklasiralo Mladost DK sa 4:0, a bordo nade su povele preko AleNa Suljevića, da bi sa dva pogotka pitanje pobjednika riješio Amar Ragibović. U drugom poluvremenu pogodak Sadika Škrijelja za konačnih 4:0.

Ovom pobjedom Sarajevo je izborilo drugo mjesto u grupi te će u susretu za treće mjesto snage odmjeriti sa gradskim rivalom Željezničarom. 

Selekcija Austrije koju sa klupe predvodi Almedin Hota upisala je treću pobjedu u grupi. Austrijanci su deklasirali Vratnik sa 8:3, a ponovo je briljirao Dejan Kečanović koji je postigao tri pogotka. Kečanović je ujedno i prvi strijelac turnira sa devet pogodaka. Pogađali su još po dva puta Samir Nuhanović i Drilon Cenaj, te Amar Bučuk .

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 15:40 sati na turniru se igra revijalna utakmica veterana FK Sarajevo i FK Željezničar, a od 16:30 utakmica za treće mjesto između FK Sarajevo i FK Željezničar. Zanimljivo da za oba tima nastupaju juniori, pa će biti zanimljivo vidjeti da li će slaviti bordo ili plave nade.

U 17:30 igra se finalni susret između Selekcije Austrije i NK Travnik, a zatim će uslijediti dodjela nagrada i zatvaranje turnira. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.