Prve pobjede Sarajeva i Željezničara

Drugo kolo sretno za gradske rivale

Prve pobjede Sarajeva i Željezničara

S. Mlaćo

Drugo kolo u grupi "A" i "B" na 24. Memorijalnom turniru "Asim Ferhatović-Hase" donijelo je veoma kvalitetan, ali i efikasan nogomet. 

Na otvaranju drugog kola snage su odmjerili selekcija Austrije i Mladost DK, a Austrijanci su slavili sa visokih 10:3. Mladost je prva povela preko sjajnog Hrelje, ali Austrija se vraća sa dva pogotka. 

Ponovo Hrelja vraća na 2:2, ali onda potop Kakanjaca. Austrijanci su igrali na krilima Samira Numanovića i Alena Muharemovića, te upisali drugu pobjedu na turniru.

Također u grupi "B" sastali su se FK Sarajevo i FK Vratnika, a bordo nade slavile su sa 8:3. Sarajevo je povelo preko Selmira Pidre, a Muris Krka izjednačava na 1:1. Pogotcima Suljevića te dva puta Buljubašića Sarajevo odlazi na 4:1. Vratnik sa dva pogotka Armina Mehmedića  smanjuje na samo jedan pogodak razlike, ali Ragibović i Blagojević po jednom, te  dva puta Suljević pogađaju za konačnih 8:3.

U grupi "A" gledaoci su mogli gledati veoma zanimljiv duel Željezničara i Slavije, a Plavi sa Grbavice slavili su sa 7:3.

Željo je poveo preko Tarika Džinde na samom otvaranju meča, a Slavija se vraća preko Aleksandra Pušare. Za 2:1 pogađa Meldin Jusufi, da bi Slavija napravila preokret preko Nikole Bjeloša i Milana Lalovića, a za novo vodstvo Plavih drugi put je pogodio Meldin Jusufi.

Do kraja dva pogotka Mirze Šube, te po jedan Amira Velića i Tarika Džinde za prvu pobjedu Željezničara. 

Grupa "A": FK Željezničar - FK Slavija 7:3

Grupa "B": Mladost DK - Selekcija Austrije 3:10.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Grupa "B": FK Sarajevo - FK Vratnik 8:3

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi