Sa Pecare najavili

Ivan Katalinić preuzima klupu Širokog Brijega

Ivan Katalinić preuzeće klupu Širokog Brijega u narednoj sezoni. Iako ovaj hrvatski stručnjak, koji trenutno vodi Posušje, nije bio u prvom planu, barem kada su špekulacije u pitanju, iz Širokog su danas objavili kako će upravo on voditi ekipu s Pecare.

Katalinić je, ako uzmemo u obzir trenere koji trenutno rade u Premijer ligi, svakako najiskusniji. Bio je član stručnog štaba hrvatske reprezentacije na tri velika takmičenja (EP '96, SP '98 i '00), promijenio je jako veliki broj klubova, vodio Hajduk do četvrtfinala Lige prvaka, a posljednju sezonu proveo u BiH – prvo u GOŠK-u s kojim nije uspio izboriti plasman u PL, a trenutno u Posušju gdje se bori za opstanak.
- Trenutno sam maksimalno posvećen Posušju i borbi za opstanak u Ligi. Široki poznajem jako dobro, sigurno da im moje iskustvo može pomoći, ali sada se želim posvetiti Posušju, ističe Katalinić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.