ACB liga

Baskonia nanijela treći poraz Realu

Košarkaši Baskonije pobijedili su večeras na domaćem parketu Real Madrid u okviru ACB lige rezultatom 77:62

Prva dionica ovog meča protekla je u izjednačenoj košarci. Većinom se igralo koš za koš, a domaći su na kraći odmor otišli sa pola koša prednosti (20:19). U drugoj četvrtini bilo je jako malo poena pa je Baskonia slavila sa 12:8 i na odmor otišla sa pet poena prednosti.

Nastavak meča, tačnije treća četvrtina, potpuno pripada domaćima koji su slavili sa 33:15 i tada je bilo jasno da se Real neće moći vratiti u meč. Kraljevi su do kraja samo uspjeli da smanje razliku na konačnih 77:62.

Domaće su do trijumfa vodili Hanga i Larkin sa po 16 poena, dok je Tillie dodao 14. S druge strane, Fernandez je ubacio 12 poena, baš koliko i Dončić.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Baskoniji je ovo bila deveta pobjeda ove sezone uz pet poraza, dok je Real sada na omjeru od 11 pobjeda i tri poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.