NBA liga

Novi poraz Minnesote, Spursi razbili Raptorse

Edmir Škorić

Na NBA parketima odigrao je nekoliko zanimljivih mečeva protekle večeri.

Philadelphia je pred svojim navijačima savladala Minnesotu sa 93:91 u derbiju ekipa sa dna svojih konferencija. LaVine je s 28 poena bio najefikasniji na meču, no njegova dobra partija, kao i Townsa, koji je ubacio 23 poena uz 15 skokova, nije pomogla Timberwolvesima. Embiid je predvodio 76erse sa 25 poena i osam skokova.

Boston Celticsi su sa 115:104 savladali Utah Jazz, a na putu do pobjede vodili su ih TRhomas sa 29 poena i 15 asista, te Al Horford sa 21 poenom. Hayward je kod gostiju ubacio 23 poena.

U sjajnom meču Detroit je poražen od Indiane. Pacersi su na teškom gostovanju slavili sa 121:116. Paul George se vratio u staru formu, ubacio je 32 poena, dok su Harris s 22 i Jackson s 20 poena i 12 asistencija održavali Detroit do kraja u životu, ali nije bilo dovoljno.

U jednom od najinteresantnijih mečeva nije bilo uzbuđenja - San Antonio je razbio Toronto sa 110:82. Kawhi s 25 poena i Aldridge s 23 nanijeli su Raptorsima novi poraz, dok je na drugoj strani DeRozan ubacio 26 poena. Miami Heat je na gostovanju kod Phoenix Sunsa poražen sa 99:90 i presudan za goste bio je Booker sa 27 poena. Dragič je ubacio 24 kod gostiju.

U posljednjem susretu večeri Los Angeles Lakersi su sa 116:102 savladali Memphis Grizzliese. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.