Duncan je sinoć postao besmrtan u San Antoniju

Broj 21 povučen iz upotrebe

Duncan je sinoć postao besmrtan u San Antoniju

Midhat Šljivak

San Antonio Spursi sinoć su iz upotrebe povukli dres s brojem 21, kojeg je gotovo dvije decenije nosio legendarni Tim Duncan.

Nekadašnja zvijezda tima iz Texasa se na kraju prošle sezone povukla i to nakon 19 veličanstvenih godina, koje je odigrao u dresu Spursa.

Sinoć je njegov dres s brojem 21, kojeg je nosio tijekom svih ovih godina, povučen iz upotrebe i više niko neće moći da nosi ovaj dres u redovima tima iz San Antonija.

Duncanu su sinoć počast odali trener Gregg Popovich, nekadašnji saigrači Tony Parker, Manu Ginobili i svi su imali zaista emotivne govore.

Tim Duncan je u NBA ligu stigao kao prvi pik drafta 1997. godine. Kompletnu karijeru je proveo u Spursima i osvojio je pet naslova prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi