Everton odbio Rossonere

Milanov prvi pokušaj da dovede Deulofeua bio je neuspješan

Edmir Škorić

Rukovodstvo Evertona odbilo je ponudu Milana za Gerarda Deulofeua.

Nekadašnji član Barcelone i polaznik slavne La Masije nije se naigrao u Evertonu kod Ronalda Koemana i zato se sve više govori o njegovom odlasku sa Goodison Parka i jedna od mogućnih destinacija je Milan.

I dok Deulofeu nema ništa protiv da obuče crveno-crni dres, u Evertonu nisu zadovoljni onim što i je Milan ponudio, pa su odbili prvu ponudu za 22-godišnjaka.

Milanova želja je da najprije pozajmi Deulofeua i potom otkupi njegov ugovor na kraju sezone, ali u Evertonu smatraju da to nije najbolja opcija. Očekuje se sada da Milan malo 'podeblja' ponudu i ponovo zakuca na vrata Goodisona.

Dvadesetdvogodišnji krilni nogometaš je u Evertonu prvo igrao na posudbi u sezoni 2013/14, a potom je klub otkupio njegov ugovor od Barcelone. Za Karamele je odigrao preko 60 mečeva i postigao je pet golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.