Švicarac oduševio potezom

Zverev je danas naučio životnu lekciju od velikog Federera

Edmir Škorić

Švicarski teniser Roger Federer izgubio je dnas od Alexandera Zvereva u tri seta.

U okviru Hopman Cupa u Australiji Federer je danas odmjerio snage sa talentovanim njemačkim teniserom, pa je poražen u tri seta.

Zanimljivo, sva tri seta završena su u taj-brejku. Prvi je pripao Zverevu, potom je Roger u dodatnom gemu stigao do izjednačenja, a onda je u odlučujućem setu Zverev došao do pobjede.

U jednom trenutku Federer je pokazao veličinu. Zverev je odservirao u polje, ali je liniji sudija uzviknuo 'aut'. Međutim, Federer je kazao da je lopta dobra, a onda je glavna sutkinja ipak prepisala poene Zverevu, koji je bio oduševljen ovom gestom nekadašnjeg broja jedan.

Hopman Cup igra se od 1. do 7. januara ove godine, a Njemačka sada vodi protiv Švicarske s 1:0. Ukoliko u ženskoj konkurenciji Andrea Petković savlada Belindu Benčić, Nijemci će kao prvi iz grupe B otići u finale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.