Federer: Ne razmišljam o penziji

Švajcarac ima dugoročne planove

Federer: Ne razmišljam o penziji

Iako mu je 35 godina, Roger Federer ne razmišlja o povlačenju sa ATP Toura. Štaviše, Švajcarac planira da još najmanje tri godine igra na visokom nivou.

Federer je zbog problema sa koljenima odigrao samo 28 mečeva u 2016., a njegov povratak na teren očekuje se kroz nekoliko dana.

"O tome mislim samo kada me pitaju. Ne gledam tako na stvari, da bi ovo moglo da mi bude posljednje putovanje u Australiju. Zaista sam pozitivan, pauzirao sam šest mjeseci i nadam se da ću igrati još dvije do tri godine, a ne samo još šest mjeseci. Imam dugoročne planove", jasan je bio Federer.

Švajcarac, koji je trenutno 16. igrač svijeta, od 1. do 7. januara nastupaće na Hopman kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi