Veliki talenat seli u Holandiju

Napustio Real: Odegaard ima novi klub

Talentovani norveški fudbaler Martin Odegaard konačno je pronašao novi klub u kojem će nastupati kao posuđen igrač iz Real Madrida.

Kako je zvanično potvrđeno na stranici Heerenvena, Odegaard će danas biti zvanično predstavljen kao novo pojačanje ovog holandskog kluba, a vjerovatno će tamo provesti samo drugu polusezonu.

Martin Odegaard je u Real Madrid stigao prije nešto manje od dvije godine iz Stromsgodseta kao 16-godišnjak. Važio je za supertalenta i svaki njegov korak bio je pod lupom, ali se u Realu nikada nije uspio izboriti za minutažu.

Da je transfer u Real bio pogrešan potez za njegov razvitak naslućivalo se i prilikom samog potpisa ugovora, a sada je postalo jasno da je prebrzo 'poletio' i preskočio neke važne korake za jednog mladog fudbalera.

Martin Odegaard će u holandskoj ligi pokušati dobiti neophodnu minutažu u seniorskom fudbalu, a njegovo službeno predstavljanje zakazano je za 11:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.