Premijer liga BiH za košarkaše

Kakanj slavio u gostima kod Sparsa

Košarkaši Kaknja slavili su danas u Sarajevu protiv Sparsa sa 63:53 u okviru Premijer lige BiH za košarkaše.

Domaći košarkaši su nešto bolje ušli u meč pa su nakon prve dionice imali prednost od pet poena razlike (23:18). Ipak, druga dionica je potpuno pripala gostima koje s klupe predvodi Josip Pandža jer su taj period dobili sa 19:10.

Nastavak meča, posebno treća dionica, donijela je veoma lošu igru u napadu domaće ekipe koja je postigla samo pet poena dok su gosti ubacili 14 i bilo je jasno da u finiš meča ulaze sa velikom prednošću.

Posljednja dionica pripala je domaćima koji su slavili sa 15:12, ali do preokreta nisu mogli.

Goste je do trijumfa vodio Eldar Merdanović koji je ubacio 14 poena, dok je Dželmo dodao 9. Kod domaćih najefikasniji bio je Mičić sa 12 poena, dok su Jovanović i Duković dodali po 11.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.