Foto: EPA

Uživa u Manchester Cityju

Silva: Ne opterećujem se osvajanjem trofeja

  Španski reprezentativac David Silva izjavio je da nije opterećen osvajanjem trofeja sa Manchester Cityjem. 

Silva na Etihadu nastupa od 2010. godine i neizostavan je u prvoj postavi tima kojeg vodi Pep Guardiola, a za vrijeme provedeno u Manchester Cityju je dosad osvojio dvije titule, dva Liga kupa i FA kup. 

"Imam osjećaj da sam odavno ovdje i sretan sam. Ovdje se igra zahtjevam fudbal. Sviđa mi se kako stvari funkcionišu ovdje, a takmičenje je svake nedjelje. Britanski navijači su nevjerovatni. Ja lično volim da idem od danas do sutra, nisam opsjednut razmišljanjem o trofejima", izjavio je Silva. 

Ovaj 31-godišnji fudbaler je dosad za Manchester City odigrao gotovo 300 utakmica, a još je bio član Valencije, Eibara i Celte iz Viga. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.