Veznjak Plemića za SportSport.ba

Tomić: Sarajevo i Željezničar su najopasniji konkurenti

M. Maksimović

U dobrom raspoloženju na prozivku Zrinjskog jučer je došao i jedan od ključnih igrača aktualnog šampiona Tomislav Tomić. 

Tokom pauze je radio kako bi na prvi trening došao u optimalnoj formi, a ambicije su kao i svake zime jasne. 

“Za nama je tek prvi dan u kojemu osim okupljanja nije bilo drugih obaveza. Atmosfera je bila očekivano dobra. Vjerujem da ćemo brzo naviknuti na novog šefa i krenuti gaziti“, rekao je Tomić za SportSport.ba.

Tomić je ponovio da su ambicije Zrinjskog osvajanje naslova prvaka Bosne i Hercegovine, kao i pobjeda u najmasovnijem takmičenju. Nakon toga cilj je napraviti i evropski iskorak. Ipak, o daljoj budućnosti sad i ne razmišlja.

“Važno je dobro se pripremiti za proljeće koje neće biti lagano. Svi imaju svoje ambicije, novi je format takmičenja i nikome sigurno neće biti lako. Mi smo na liderskoj poziciji koju želimo sačuvati do kraja, a za to ćemo se morati dobro potruditi, pošto su konkurenti ambiciozni i već se pojačavaju“, dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upitali smo i koga vidi kao glavnog konkurenta u borbi za titulu, a on je odogovrio:

“Sarajevo i Željezničar. Ne znam kako će Sarajevo odraditi prijelazni rok, ali je sigurno da imaju kvalitet i da su prijetnja za nas.“

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.