Upozorenje pred derbi

Za uvredljive parole na Old Traffordu će se ići u zatvor

Na Old Traffordu će se za vikend igrati veliki derbi engleskog fudbala između Manchester Uniteda i Liverpoola.

Utakmice ova dva kluba gotovo uvijek donose i vrijeđanje navijača dva kluba, a njihov meč u okviru Evropske lige iz marta prošle godine ostao je u sjeni navijačkih nereda.

Glavna "tema" pogrdnih transparenata i uvreda je tragedija na Hillsboroughu, kada je 1989. godine poginulo 96 navijača Liverpoola, a izvori bliski engleskoj policiji tvrde da će eventualni počinioci takvih incidenata biti najstrožije sankcionisani.

"Posljednji derbi je prošao bez incidenata, a svaki sljedeći teži incident na ovoj utakmici bit će kažnjen zatvorom", navodi se na brojnim engleskim medijima.

Nedjeljni derbi Uniteda i Liverpoola okarakterisan je kao meč najvišeg rizika, pa će tako cijeli dan u široj okolini stadiona biti zabranjena prodaja alkoholnih pića, dok će navijači prilikom ulaska na tribine biti rigorozno pretreseni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.