Srbijanski fudbaler ostaje na Balaidosu

Radoja produžava saradnju sa Celtom

D. Vejo

Srbijanski fudbaler Nemanja Radoja produžit će ugovor sa ekipom Celte iz Viga.

Ovom 23-godišnjem veznjaku, trenutni ugovor ističe u junu 2019. godine, ali rukovodstvo Celte ne želi da čeka. Tim iz Viga spreman je da produži saradnju sa igračem sredine terena.

Naime, čelnici kluba će u otkupnu klauzulu ubacit iznos od 10 miliona eura što je zaista velika cifra. Od kada je stigao u Primeru, Radoja zna samo za kvalitetne partije, čime je postao neizostavna karika u timu Eduarda Berizzoa.

"Nama je u cilju da Radoja bude i dalje naš igrač. Želimo produžiti ugovor sa njim, to je u interesu sviju", kazao je predsjednik kluba, Felipe Minambres.

Ekia Celte trenutno zauzima devetu poziciju u Primeri sa 24 osvojena boda.

Prije Celte, Radoja je nosio dres Vojvodine, ČSK-a i Cementa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.