Celta pregazila Valenciju, Eibar bolji od Osasune

Španski Kup Kralja

Celta pregazila Valenciju, Eibar bolji od Osasune

Fudbaleri Celte Vigo slavili su večeras na gostovanju kod Valencije u okviru prvog meča osmine finala Kupa Kralja sa uvjerljivih 4:1.

Valencia je u posljednje vrijeme u veoma teškoj situaciji i ne uspjevaju da povežu nekoliko dobrih rezultata, a danas su doživjeli veoma težak poraz. Da se neće dobro provesti na ovom meču bilo je jasno već nakon nekoliko minuta. Prvo je Iago Aspas u 3. minuti sa bijele tačke pogodio za vodstvo gostiju 1:0, da bi već u 14. minuti nakon pogotka Bongonde bilo 2:0 za Celtu. Gosti tu nisu stali pa su u 19. minuti prekod Wassa stigli i do trećeg pogotka. 

Nastavak meča donio je još dva gola, po jedan na obje strane. Prvo je Parejo u 58. minuti sa penala ublažio prednost gostiju, da bi Guidetti u 75. minuti vratio tri gola prednosti svom timu za konačnih 4:1.

U drugom večerašnjem meču Eibar je slavio protiv Osasune u gostima sa 3:0. Golove za goste postigli su Nano u 28., Bebe u 75. i Adrian u 90. minuti.

Nešto kasnije svoje utakmice osmine finala igrat će Deportivo La Coruna i Alaves, odnosno Las Palmas i Atletico Madrid.


Potražite više informacija na temu La Liga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi