Sammir ima želju za povratkom

Dinamo dobija ogromno pojačanje: Vraća se Sammir!

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo mogao bi dobiti neočekivano pojačanje ovog januara.

Kako navode hrvatski mediji, nekadašnji fudbaler Modrih Sammir spreman je da se odrekne ogromnog ugovora u Kini i da se vrati u zagrebački klub.

Brazilski fudbaler s hrvatskim pasošem je nezadovoljan životom u Kini. Iako ima platu od 7,5 miliona eura spreman je da napusti ovu zemlji i da se vrati u Dinamo, klub koji mu je omogućio ogromne transfere.

Sammir je član Dinama postao 2007. godine. Čak sedam sezona je ovaj 29-godišnji fudbaler nosio dres ekipe s Maksimira, a zatim je otišao u španski Getafe.

U Primeri je proveo samo jednu sezonu nakon čega je potpisao bogati ugovor s kineskim Jiangsu Suningom. Proteklu sezone je proveo na posudbi u ekipi Hangzou Greentown, koji je ispao iz lige, pa Sammir više nema namjeru da se zadržava u Kini.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Spreman je navodno prihvatiti mnogo manje novca kako bi se vratio u Zagreb, pa bismo ga uskoro mogli ponovo gledati u njemu vjerovatno najdražem dresu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.