Na meču protiv Viktora Troickog

Žestoka svađa Džumhura sa sudijom

Midhat Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur ispao je već na startu prvog Grand Slama sezone Australian Opena.

Džumhur je u 1. kolu poražen od srbijanskog tenisera Viktora Troickog s 3:2, a meč je obilježila i žestoka svađa našeg igrača i sudije ovog meča.

Desilo se to u odlučujućem petom setu. Damir se žalio na suđenje, imao je žestoku raspravu sa sudijom, a na kraju su morali intervenisati i organizatori turnira.

Publika je njegovu svađu sa sudijom ovog meča popratila zvižducima, ali su navijači našeg tenisera kontantno pružali podršku u tim trenucima.

Rasprava je trajala nekoliko minuta, ali to nije pomoglo bh. teniseru, koji već nakon prvog kola mora kući.

I prethodnih mjeseci Džumhur je imao slične scene na terenu, a najviše pažnje je izazvao sukobu na Olimpijskim igrama u Riju. Tada je u meču sa Izraelcem Dudijem Selom bilo svega i svačega, posebno na tribinama.

Sasvim nepotrebne stvari na teniskom terenu.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.