Džumhur: Nadam se da neće biti incidenata

Očekuje težak meč protiv Troickog

Džumhur: Nadam se da neće biti incidenata

Edmir Škorić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur u ponedjeljak u prvom kolu Australian Opena igra protiv Viktora Trocikog.

Srbijanski teniser je trenutno 32 na svijetu i Damir je svjestan da će ovo biti jako težak meč, ali svakako se nada pobjedi na startu prvog Grand Slama u sezoni.

"Žrijeb ne mogu reći da je bio povoljan, budući da igram protiv igrača koji je nositelj. Vitkor Troicki je među 32 na svijetu i sigurno da će to biti veliki izazovi težak zadatak za mene. od 11 nastupa na glavnim turnirima, sedam puta igram protiv nositelja. Nažalost, žrijebovi na Grand Slamu nisu najboji za mene, ali daću sve ods ebe da prođem prvo kolo ida napravim dobar iskorak. Osjećam se odlično u zadnje vrijeme, dobro treniram i sada se sve nekako sleglo", rekao je Džumhur.

Obzirom da je u Australiji dosta Bosanaca i Hercegovaca, uvjeren je da će imati podršku, a imat će je i Troicki. Damir vjeruje da neće biti incidenata.

"Mislim da ću za ponedjeljak odigrati dobar meč i siguran sam da ću imati veliku podršku navijača. Bit će tu puno i Viktorovih navijača. Nadam se da neće biti incidenta. Naravno, volio bih da upišem pobjedu, jer ipak je Australija meni ostala u najboljem sjećanju i ovdje se osjećam kao kod kuće. Nadam se da ću biti potpuno spreman za Viktorom. Znam ga dosta dobro i sigurno da iz toga mogu izvući neke pozitivne stvari. Vjerujem da je on pod većim pritiskom i da ni njemu nije drago što igra protiv mene", dodao je Džumhur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti