Prenose njemački mediji

Adrian Ramos na pragu transfera u Kinu

Ekipa Borussije Dortmund vjerovatno će ovog januara ostati bez svog napadača Adriana Ramosa koji je veoma blizu transfera u Kinu.

Ramos navodno pregovara sa kineskom ekipom Chongqing Lifan, a transfer bi trebao biti vrijedan 12 miliona eura, prenosi njemački Kicker. Navodno je transfer gotovo pa kompletan, a još su ostale samo određnene sitnice do konačnog dogovora.

Ipak, Ramos neće odmah otići u Kinu već će prvo na posudbu u ekipu Granade gdje će ostati do kraja sezone u La Ligi, a nakon toga bi trebao otići na Daleki istok.

Ramos je prošle sezone postigao devet golova za Dortmund, ali 30-godišnji napadač je ove sezone počeo samo četiri meča u Bundesligi i nalazi se u nemilosti trenera Thomasa Tuchela koji gotovo uvijek igra samo sa Aubameyangom u vrhu napada.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.