Horor povreda okončala karijeru mladog fudbalera Borussije

Dario Scuderi ne može više igrati

Horor povreda okončala karijeru mladog fudbalera Borussije

Midhat Šljivak

Mladi fudbaler Dario Scuderi prisiljen je završiti karijeru zbog teške povrede, koju je zadobio u susretu juniorskih ekipa Borussije iz Dortmunda i Legije iz Varšave, odigranoj 15. septembra.

Italijanski fudbaler je doživio horor povredu nakon 15 minuta igre. Njegovo koljeno je potpuno uništeno nakon ove povrede. Kosti su probile kožu i noga je bila okrenuta na suprotnu i on je hitno operisan.

Ipak, iako je operacija prošla dobro, ovaj 18-godišnjak je kako stvari stoje prinuđen okončati karijeru.

Ljekari tvrde kako Scuderi nema nikakve šanse da ponovo zaigra fudbal, jer se radi o zaista užasnim povredama.

Tako će se karijera mladog fudbalera okončati bez da je kako treba i počela, a svijet fudbala je izgubio jednog izuzetno talentovanog fudbalera.

Prethodnih godina smo mogli vidjeti ogroman broj teških povreda u svijetu fudbala.

Neki fudbaleri su uspjeli da se bez problema vrate profesionalnim aktivnostima, ali rijetko ko je ponovo uspio da dosegne nivo igre kojeg je imao prije povrede.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi