Foto: EPA

Odlazi u penziju

Kraj za Xabija Alonsa?

Midhat Šljivak

Veznjak minhenskog Bayerna Xabi Alosno završiće karijeru na kraju sezone, prenose njemački mediji.

Sjajni španski fudbaler igra svoju treći sezonu s Bavarcima, a čini se kako se ovaj 35-godišnjak zasitio fudbala i najavio je odlazak na kraju ove sezone

On bi konačnu odluku uskoro trebao zvanično saopštiti, pa će mu bavarski velikan biti posljednji klub u karijeri u kojoj je osvojio aposlutno sve.

Xabi je karijeru počeo u Real Sociedadu, a zatim je igrao za Liverpool i Real Madrid s kojima je došao do evropskog trona.

Također, nastupao je i 114 puta za selekciju Španije s kojom je osvojio tri velika trofeja.

Iako je u poznim godinama, Alonso je još uvijek nezamjenjiv u veznom redu Bayerna i tri utakmice ga dijele od brojke 100 nastupa za Bavarce, što će se vjerovatno uskoro i desiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tako ćemo na kraju sezone svjedočiti odlasku još jedne fudbalske legende uz koju su mnoge generacije odrastale uz male ekrane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.