Teletović bez poena za osam minuta

Bucksi nemoćni pred Hardenom, Mirzina noć za zaborav

Midhat Šljivak

Košarkaši Milwaukee Bucksa poraženi su sinoć na gostovanju kod Houston Rocketsa rezultatom 111:92.

Četvrtinu i po su Bucksi bili ravnopravni u ovom meču, dok je u ostatku meča Houston predvođen sjajnim Jamesom Hardenom bio nezaustavljiv.

Milwaukee je imao plus pet (22:27) nakon prvih 12 minuta igre, da bi u drugoj četvrtini Rocketsi serijom od 18:0 stekli 15 poena razlike (47:32), a dvocifrenu razliku su zadržali i do poluvremena na kojem su imali 13 razlike, 52:39. 

Gosti su na sredini igre u trećoj dionici uspjeli da dođu do minus pet, ali im je tu bio kraj. Domaći košarkaši su do kraja meča dominirali i na kraju su zasluženo došlo do pobjede.

Do trijumfa ih je vodio fantastični James Harden sa 38 poena, osam asistencija i šest skokova, dok je Eric Gordon ubacio 25 poena.

S druge strane Giannis Antetokounmpo je ubacio 32 poena uz 11 skokova, a naš Mirza Teletović je imao noć za zaborav.

Proveo je osam minuta na parketu, šutirao je pet lopti od čega četiri za tri poena i ništa nije pogodio. U ovom susretu je upisao asistenciju i skok. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.