Milion eura godišnje

Sammir postaje najplaćeniji igrač Dinama

Edmir Škorić

Bivši hrvatski reprezentativac Sammir vratio se u Dinamo, a hrvatski mediji objavili su i koliko će zarađivati u Zagrebu.

Sammir je navodno potpisao na dvije godine s Modrima s opcijom produženja na još godinu, a po sezoni će zarađivati milion eura. Na ovaj način Brazilac postaje najplaćeniji igrač u Dinamu, dok glavni igrači poput Juniora Fernandesa zarađuju 900.000 eura godišnje.

Sammir je igrao u Kini za Hangzhou i tamo je godišnje zarađivao šest i po miliona eura. U Dinamu je 29-godišnji ofanzivac igrao od 2006. do 2014. godine, te je upisao i sedam nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

U Zračnoj luci Franje Tuđmana će dnas u 22:30 sati biti zvanično potpisan ugovor između Sammira i Dinama. Modri će tako pokušati da skinu Rijeku s prvog mjesta i da do kraja sezone odbrane naslov prvaka Hrvatske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti