Euroliga

Darussafaka siguran protiv Unicsa, Real savladao Žalgiris

D. Vejo

U okviru 18. kola Eurolige do sada su odigrana dva susreta.

Košarkaši Darussafake bili su sigurni na svom parketu protiv Unicsa rezultatom 71:64, po četvrtinama je bilo 23:17, 10:17, 18:18 i 20:12.

U utakmici punoj uzbuđenja, ekipa Unicsa dobro je parirala turskom timu sve do posljednje četvrtine kada se desio pad u igri, što je domaćin vješto iskoristio. Na odmor se odlazi s prednošću Rusa od jednim poenom razlike (33:34). Treći period donio je izjednačen meč. Ipak, posljednja dionica pripala je domaćinu koji je novim trijumfom preskočio Zvezdu na tabeli zbog boljeg međusobnog skora.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Moerman koji je upisao 17 poena, dok je to kod Unicsa bio Langford sa 16. 

Drugi susret bio je onaj gdje su koplja ukrstili Žalgiris i Real Madrid. Madriđani su slavili rezultatom 59:74, po četvrtinama je bilo 17:17, 16:24, 20:12 i 6:21.

Kod Žalgirisa se istakao Lima sa 13 datih koševa, dok je najbolju statistiku kod Reala imao Hunter sa 14.

Večeras se još sastaju Olympiacos i Basconia.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.