Šef struke Borca o derbiju

Božić: Uz pomoć publike do novih bodova

D. Vejo

Košarkaše Borca u nedjelju očekuje derbi meč 12. kola Prve muške lige Republike Srpske sa ekipom Studenta, čime će ozvaničiti nastavak prvenstva.

Svakako da je ovaj susret i više od utakmice. Stari poznanici uvijek su do sada donosili pravu košarkašku poslasticu, te tako i ovaj put obećavaju kvalitetnu košarku.

Djeca Bojana Božića dobrim igrama privukla su pažnju ljubitelja košarke, te je tako dvorana "Borik" u posljednjih nekoliko kola počela podsjećati na one romantične dane, kada je Banja Luka glasila za grad košarke.

Očekivanja pred košarkaški klasik, kazao je i trener crveno-plavih.

"Jeste, očekuje nas prva utakmica u 2017. godini protiv ekipe Studenta koju jako dobro poznajemo, kao i oni nas. Kao i većinu ekipa u ligi, pa tako ni nas nije mimoišao virus koji nam je veoma otežao pripreme i rad treninga. Do pauze smo vezali četiri pobjede podigli nivo agresivnosti u odbrani i kontrolu skoka, te smatram da ćemo i u nedjelju dati posljednji atom snage da još više unaprijedimo te segmente u igri koji će sigurno presuditi kada je u pitanju konačni pobjednik. Pozvao bih publiku da napuni dvoranu, te da nam kao i do sada pruži dodatnu snagu u borbi za nove bodove", zaključio je za SportSport.ba strateg Borca, Bojan Božić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.