Bundesliga

BVB slavio u Bremenu, minimalci Schalkea i Wolfsburga

Edmir Škorić

Borussia Dortmund je u susretu 17. kola njemačke Bundeslige stigla do nove pobjede.

Borussia je gostovala u Bremenu, te je uz igrača više (isključen golman Drobny kod Werdera u 39. minuti) došla do 2:1 pobjede.  Schurrle je u petoj pogodio za vodstvo Borussije, ali je Werder i sa igračem manje u 59. minuti došao do 1:1, a gol je postigao Bartels.

Ipak, pobjedu gostima iz Dortmunda donosi Piszczek u 71. minuti. Borussia je ovom pobjedm došla na 30 bodova i sada je među prve četiri ekipe.

Hoffenheim je na gostovanju kod Augsburga bio bolji od domaćina sa 2:0, a golove su postigli Wagner u 47. i Kramarić u 64. minuti. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić nije dobio danas šansu za Hoffenheim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wolfsburgu je Mario Gomez u 83. donio vrijedna tri boda u derbiju protiv HSV-a, koji ostaja na pretposljednjem mjestu lige sa 13 bodova, dok Wolfsburg ima šest bodova više.

U duelu Darmstadt - Borussia M. nije bilo golova, dok je Schalke golom Bugstallera u nadoknadi stigao do vrijedne pobjede. Sead Kolašinac odigrao je 90 minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.