Podigao mnogo prašine

Sammir slučajno otkrio koliko će zarađivati u Dinamu

Brazilski fudbaler s hrvatskim pasošem Sammir vratio se u zagrebački Dinamo i to je sportska top vijest u susjednoj Hrvatskoj.

Sammir je sa Dinamom potpisao trogodišnji ugovor koji ističe 20. januara 2020. godine, a 29-godišnji fudbaler je nevjerovatnom nepažnjom javnosti otkrio pravu vrijednost ugovora koji je potpisao sa Dinamom.

U javnost je dospjela fotografija ugovora u trenucima kada ga je Sammir potpisivao, a Brazilac će po njemu zarađivati 20 hiljada eura mjesečno odnosno 240 hiljada eura godišnje. Naizgled, ništa previše, ali...


(Foto: Index.hr)

Pravu pažnju privlači drugi dio ugovora koji se odnosi isključivo na tekuću godinu. Sammir će dobiti jednokratnu bruto naknadu u iznosu od 1,26 miliona eura, dok će mu u dvije rate biti isplaćeno dodatnih 510 hiljada eura. Prvu ratu će naplatiti 15. marta, a drugu 15. juna 2017. godine.

Sve ovo znači da bi Sammir u ovoj polusezoni trebao dobiti nevjerovatnih 1,77 miliona eura, a uzme li se u obzir da je potpisao trogodišnji ugovor, ukupno bi bez dodatnih bonusa trebao zaraditi 2,49 miliona eura za vrijeme svog boravka u Dinamu. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Matematički, Sammir će u prosjeku u Dinamu zarađivati 830 hiljada eura godišnje, što je za ovdašnje uvjete zaista ogromna cifra.

Treba istaći da je igrajući u Kini Sammir bio najplaćeniji hrvatski fudbaler, a u tamošnjem Jiangsu Suningu je zarađivao 6,5 miliona eura godišnje i bio plaćeniji čak i od Modrića i Rakitića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.