Za ogroman novac

Dinamo prodaje dvojicu velikih talenata u Englesku?

Hrvatski mediji donose vijest da bi Dinamo do kraja januarskog prelaznog roka mogao prodati dvojicu svojih talentovanih fudbalera i to u engleski Championship.

Kako se navodi, engleski drugoligaš Newcastle United je spreman ponuditi i do 30 miliona eura za Antu Ćorića i Filipa Benkovića.

Nakon što je na Maksimir stigao Sammir, koji će masno zarađivati u hrvatskom prvaku, Dinamo je primoran prodati neke od svojih velikih talenata kako bi nadoknadio novac koji je potrošen na vraćanje Brazilca.

Ante Ćorić ima 19 godina i igra na poziciji ofanzivnog veznog, a za njega su interes ranije pokazivali neki klubovi iz Engleske kao što je Manchester City. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Filip Benković je također 19-godišnjak koji je po vokaciji stoper, a ove sezone je odigrao 18 utakmica u HNL-u.

Ostaje da se vidi hoće li talentovani dvojac zaista napustiti Maksimir i hoće li Dinamo zaraditi ovoliki novac njihovom prodajom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.