ACB liga

Realu derbi protiv Valencije, Baskonia sigurna

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida savladali su Valenciju u derbiju 18. kola ACB lige.

Real Madrid je ugostio Valenciju, pa je stigao do 14. pobjede rezultatom 85:71. Kraljevi su loše igrali na početku, izgubili su i prvu, a i drugu četvrtinu, pa je tim Valencije na odmoru imao vodstvo od sedam razlike (45:38).

Što nije uspio u prvom poluvremenu, Real je uspio u trećoj četvrtini. Zaustavili su goste na samo osam ubačenih poena i stvorili su ogromnu razliku, pa su u zadnjoj dionici lako završili posao.  Rudy Fernandez je ubacio 14 poena u pobjedi Reala, Llull 13, Randolph 11, a Carroll 10 poena, dok je na drugoj strani Vives ubacio 10 poena.

Real je trenutno lider s omjerom 14-3, Tenerife ima 13-4, slijedi Barcelona s omjerom 12-4, Baskonija ima 12-5, baš kao i Valencia na petom mjestu.

Od ostalih utakmica vrijedi spomenuti trijumf Baskonije u Murciji (92:71), te Unicaje u Zaragozi (82:77) Fuenlabrada je sa 94:88 nakon produžetka savladala Joventut.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.