Real morao igrati produžetke

River Andorra namučila Kraljeve

Real morao igrati produžetke

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su River Andorru nakon produžetaka rezultatom 96:92 u susretu 16. kola španske ACB lige.

Uz dosta muke su Kraljevi stigli do trijumfa u ovom meču. Gosti su odigrali sjajan meč, no na kraju je veći kvalitet ipak presudio u ovom susretu.

Real je dobro krenuo. Imali su domaći košarkaši plus osam u nekoliko navrata, a nakon prve četvrtine je bilo pet poena prednosti, 26:21.

Međutim, u drugoj dionici Andorra dominira. Pogađali su apsolutno sve, dok su na drugoj strani Real limitirali na samo sedam poena u ovom dijelu igre i na odmor su gosti otišli sa plus 11, 44:33.

Držali su gosti prednost sve do finiša utakmice kada Real ipak dolazi do preokreta i vodstva.

Ipak, ušlo se u neizvjesnu završnicu. Albicy na 14 sekundi pogađa za 79:79, a Sergio Llull ne pogađa šut za pobjedu, pa se otišlo u produžetke.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Bolje se u dodatnih pet minuta snalazi Real. Prelomili su meč u svoju korist, te su na kraju slavili pobjedu.

Sergio Llull je predvodio domaće sa 23 poena, dok je kod Andorre David Jelinek ubacio 22, a Giorgi Shermadini je dodao 21 poen.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi