Dinamo dovodi mladu brazilsku zvijezdu?

Edmir Škorić

Prema pisanju brazilskih medija, na adresu Atletico Paranensea stigla je ponuda iz Dinama.

Hrvatski pravk je nedavno vratio Sammira u svoje redove, a na Maksimir bi mogao da dođe i Marcos Guillherme, 21-godišnji mladi reprezentativac Brazila.

Modri Atleticu nude tri miliona eura i 50 posto prava na Guillhermea, što je iznenadilo Brazilce.

Vrijednost Guilhermea na Transermarktu procjenjuje se na 4.5 miliona eura, a također ga želi i Santos, kao i Flamengo. Mladi ofanzivni vezjak je za Atletico u 82 meča postigao sedam golova, dok je u mladom timu Brazila upisao 17 nastupa i postigao šest golova. 

Dinamo je znao da pogodi prošlih godina pojačanjima iz Južne Amerike, a prema dostupnim podacima na internetu, Guillherem bi bio pravi potez. No, takve igrače rijetko koji klubovi mogu da si priušte na prostorima bivše Jugoslavije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.