Rafael van der Vaart

Van Der Vaart na meti Arsenala

Arsenal je navodno spreman ponuditi sedam miliona eura Realu za njihovog Holanđanina Rafela van der Vaarta.

U prilog realizaciji ovog transfera ide i činjenica da je Van Der Vaart izjavio kako mu je želja otići u Englesku, a Real mu sigurno neće praviti probleme pri odlaku iz Madrida.

“Zaista želim da odem u Englesku. Za sada imam ponude brojnih klubova iz Njemačke, Španije i Italije, a i Martin Jol me zvao da se vratim u Ajax. Ipak, želim otići u Premier ligu i znam gdje želim igrati”, rekao je Van Der Vaart.

Relativno niska cijene odštete na reprezentativca Holandije privukla je mnoge klubove, među njima i Arsenal, koji bi s obzirom na Rafaelovu želju da se oproba u Premier ligi, mogao biti i prvi favorit za njegovo dovođenje na Emirates.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.