Sve samo ne prijateljski meč

Ludi meč Dinama sa mnogo golova, ali više crvenih kartona

Fudbaleri Dinamo Zagreba slavili su danas u prijateljskom meču protiv poljske ekipe Zaglebie sa 3:1.

Bila je ovo sve samo ne prijateljska utakmica jer je viđeno čak pet crvenih kartona. Prva dvojica koja su morali ranije pod tuš bili su naš reprezentativac Armin Hodžić i Jakub Tosik koji su zbog međusobnopg obračuna dobili crvene kartone. Nakon toga na terenu je došlo do opšteg haosa u kojem su učestvovali skoro svi fudbaleri, a zbog njihove velike nervoze do kraja prvog poluvremena van terena su morala još dvojica. Prvo je kod Zaglebieja isključen Guldan, a samo osam minuta kasnije kod Dinama je isključen Moro.

Kraj prvbog dijela meča donio je i jedan pogodak i to u mreži poljske ekipe, a strijelac za Dinamo bio je Dani Olmo. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U drugom poluvremenu viđena su još tri pogotka i još jedan crveni karton. Dinamo je povećao vodstvo u 49. minuti preko Situma, da bi samo tri minute kasnije Madera dobio direktan crveni karton te je ekipa Zaglebiea ostala sa samo osam fudbalera. Ipak, uprkos tome oni su uspjeli u 83. minuti postići gol i to preko Starzynaskija. Konačan rezultat meča postavio je Pavičić šest minuta prije kraja.

Treba reći i to da su naši internacionalci Armin Hodžić i Amer Gojak počeli meč od prve minute za Dinamo Zagreb.

Potražite više informacija na temu HNL:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.