Bh. košarkaš bez minutaže

Povreda Jokića zasjenila Denverov trijumf, Nurkić nije igrao

Ekipa Denver Nuggetsa je sinoć na svom terenu savladala Phoenix Suns rezultatom 127:120 i tako došla do svoje dvadesete pobjede u sezoni.

Domaći tim je dobro otvorio utakmicu i nakon prve četvrtine je vodio sa 35:29, da bi Phoenix do odlaska na odmor potpuno preokrenuo rezultat i na pauzu otišao s prednošću od četiri poena (61:57).

Phoenix je svoju prednost čuvao tokom cijele treće četvrtine i u jednom trenutku je imao i +9 (77:68), ali se u posljednju četvrtinu ušlo s neriješenim rezultatom 92:92.

Posljednja dionica pripala je domaćoj ekipi koja je u njoj opravdala ulogu blagog favorita te slavila sa 127:120.

Ono što je zasjenilo lijepu Denverovu noć bila je nesretna povreda Nikole Jokića, koji je samo dvije minute prije kraja utakmice nezgodno pao na parket i povrijedio kuk. Još uvijek nije poznato koliko je njegova povreda ozbiljna, ali prve informacije kažu da bi mogao pauzirati pa možda čak i propustiti All Star vikend. Do tog momenta, Jokić je bio ubjedljivo prvo ime susreta sa 29 poena, 14 skokova i 8 asistencija.

U timu Denvera istakao se i Gallinari sa 25 poena, dok je Phoenix predvodio Bledsoe sa 28. Naš Jusuf Nurkić u ovom susretu nije dobijao priliku za igru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.